Twitter

utorak, 13. ožujka 2012.

Bokavići - Kiseljak : Prvo međunarodno takmičenje u brdskom biciklizmu u BiH


U organizaciji Biciklističkog saveza BiH, 30. marta ove godine će biti organizovano prvo međunarodno takmičenje u brdskom biciklizmu u BiH po propozicijama UCI (Međunarodno udruženje biciklista sa sjedištem u Švicarskoj).
Pri izboru lokacije za takmičenje, u konkurenciji je bilo više lokaliteta na području Tuzlanskog kantona,  a kao ubjedljivo najpogodniji odabran je širi rejon Bokavići-Kiseljak. Pomenuti lokalitet zadovoljava najviše standarde i može se očekivati da u budućnosti bude prepoznatljiva tačka na MTB mapi Bosne i Hercegovine.
Takmičenje se boduje za Svjetski kup zbog čega vlada veliki interes među učesnicima iz više evropskih zemalja kojih će, prema najavama organizatora, biti više od 100.
U organizaciji takmičenja uključeno je više domaćih klubova i NVO među kojima i UG “Zelene staze – Green Tour” Tuzla/Lukavac, a  veliku podršku organizatoraima daju i Općina Lukavac, NVO sa područja općine, mediji, škole i građani.
Kao posebno ozbiljan problem koji je potrebno riješiti prije utrke nameće se detaljno čišćenje obale i prostora oko kružne staze.
Ovim putem pozivamo građane da podrže organizaciju ove manifestacije, te da se pridruže čišćenju prostora oko staze.
Nadamo se da će učesnici utrke, kao i  gosti, ponijeti u sjećanju slike prelijepog prirodnog ambijenta, a ne gomile deponija smeća koje se sada nalaze oko staze, odnosno uz obalu jezera Modrac.
Generalni sponzor takmičenja je najveći proizvođač sportskih bicikala “SALCANO” iz Turske.
Lukavac-x

Rado bismo čuli Vaše mišljenje!