Twitter

srijeda, 9. listopada 2013.

UG Modrac 1.10. upisano u registar udruga Ministarstva pravde BiH

UG Modrac do sada je funkcionirala neformalno u nekoliko projekata u kojima je učestvovala kao neformalna grupa građana. 


Prva ideja koja se pojavila za osnivanje udruženja bila je kada je kreirana facebook stranica Očuvajmo i spasimo jezero Modrac koja je kreirana u 4. mjesecu 2010. godine. Najveća prepreka su bili novci koje tada grupa mladih ljudi nije uspjela naći. 

Druga ideja bila je preuzimanje jednog postojećeg udruženja koje nije bilo aktivno, ali zbog određenih prepreka to nije bilo moguće realizirati. 

Ona finalna ideja nastala je kada je predloženo osnivanje novog udruženja i kada su za isto ponuđeni novci za osnivanje. Kako je to prihvaćeno, krenulo se u prikupljanje članova i potrebne dokumentacije. Od osnivačke skupštine pa do danas prošla su 2 i pol mjeseca u konačno je rješenje stiglo na našu adresu. 

Što se tiče ostalih podataka, logo, znak i ostale informacije bit će objavljene nakon završnih radova oko osnivanja. Ovom prilikom zahvaljujemo se ljudima koji su donirali dio novca za registraciju. 

UG Modrac

Rado bismo čuli Vaše mišljenje!