Twitter

ponedjeljak, 13. svibnja 2019.

Protestni skup u Bistarcu Donjem protiv izgradnje odlagališta, šljake i pepela na lokalitetu bivšeg P.K. Šićki Brod!

FOTO: Organizacioni odbor 
Organizacioni odbor protestnog skupa u sastavu MZ Bistarac DOnji, MZ Bistarac Gornji, MZ Lukavac Grad, MZ Šićki Brod, Forum za zaštitu okoliša Lukavac, Eko-sport Šićki Brod i Centar za energiju i ekologiju Tuzla poziva sve građane na protestni skup u Bistarcu Donjem protiv izgradnje odlagališta, šljake i pepela na lokalitetu bivšeg P.K. Šićki Brod.


Protestni skup održat će se 17.5. (petak) s početkom u 18h ispred Doma kulture u Bistarcu Donjem.
"Protivimo se izgradnji deponije šljake i pepela na lokaciji PK Šićki Brod zbog blizine gusto naseljenih područja općine Lukavac i grada Tuzle i zbog ugrožavanja zdravlja i imovine stanovnika okolnih naselja. 



Od Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK tražimo da se iz Prijedloga izmjena i dopuna Prostornog plana TK izbrišu svi prijedlozi i izmjene koje se odnose na lokaciju deponije šljake i pepela na prostoru bivšeg PK Šićki Brod.
Pozivamo Vladu FBiH, Vladu TK, federalno i kantonalno ministarstvo nadležno za zaštitu okoliša i sve zagađivače da zaustave daljnu degradaciju okoliša na općini Lukavac."

Organizacioni odbor

VAŽNO: Klikom na link "Upute kako doći do mjesta održavanja..." mapa će se otvoriti na Vašem mobilnom telefonu (Android uređaji) i tako možete pokrenuti navigaciju radi lakšeg snalaženja.




Rado bismo čuli Vaše mišljenje!