Twitter

ponedjeljak, 2. svibnja 2011.

Uspješno završenom akcijom čišćenja dio obale jezera Modrac doveden u „zeleno“, 26/04/2011

Akcija čišćenja dijela obale jezera Modrac je uspješno završena! Zahvaljujući entuzijazmu zaljubljenika čiste prirode ova lokacija koja je zbog velike količine otpada ranije bila „markirana crvenom bojom“, ovom akcijom je  dovedena u “zeleno”.

Uz Centar za ekologiju i energiju, obalu jezera, su čistili  učenici OŠ “Kiseljak“, mještani i predstavnici Mjesne samouprave Kiseljak, Odred izviđača „Duga“, Aktiv mladih Kiseljak i predstavnici romskih udruženja, predstavnici Novog ekonomskog pokreta a raduje  i činjenica da se veliki broj mladih odazvao na akciju.

Očišćeno je par kilometara obale,a bilans ove dvodnevne akcije čiščenja je preko 350 kesa, od po 100L, prikupljenog smeća.

Izuzetno veliki doprinos u akciji čišćenja  dala je Služba za komunalne poslove mjesnih zajednica i JKP „Komunalac“, a na očišćenom dijelu obale, Centar za ekologiju i energiju, je postavio 10 klupa, 5 stolova, 10 kanti za smeće i informativnu tablu.

Vrijednost akcije su prepoznali Turistička zajednica TK, Bihaćka pivovara Bihać, Menprom- Mesna industrija Tuzla, Prerada i promet mlijeka Tuzla, Klas Sarajevo. Od srca se zahvaljujemo. 

Građanima preporučujemo da  prvomajske praznike provedu na Kiseljaku, sada čistom dijelu obale Jezera Modrac, mjestu  kao stvorenom za porodične izlete, ali i apelujemo da otpad i smeće odlože na zato predviđena mjesta i tako daju doprinos na očuvanju i zaštiti okoliša.

Jedno je sigurno –  uspješno dovršenom akcijom poslana je dobra poruka, ali i utvrđena obaveza za budućnost.

Pripremila: Amira Kunto, Centar za ekologiju i energiju

Rado bismo čuli Vaše mišljenje!